Obchvat mesta Svidník by mal byť v prevádzke od novembra tohto roka

10.09.2009 Svidník

Obchvat mesta Svidník, ktorého vozovka sa tesne pred odovzdaním poškodila, by mal byť opravený a sprístupnený občanom približne v polovici novembra tohto roka
Informoval o tom v NR SR minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomír Vážny počas dnešnej Hodiny otázok na členov vlády.
Cestnú komunikáciu okolo mesta Svidník mali pôvodne odovzdať do užívania v závere júla tohto roka. Tesne pred jej definitívnym dokončením vozovka po silnom daždi poklesla, čím sa porušili asfaltové vrstvy.
Národná diaľničná spoločnosť (NDS) momentálne vypracováva znalecký posudok, ktorý by mal určiť príčiny poruchy. Vykonávajú sa aj overovacie výpočty a laboratórne skúšky. V piatok (11. septembra) majú byť podľa Vážneho známe závery odborného posudku. Podľa neho sa presne určia opravné práce tak, aby nedošlo k ďalším poškodeniam komunikácie. Na základe posudku sa vyhodnotí nielen príčina poškodenia, ale aj následky voči osobe, ktorá ich zapríčinila.
\"Ten, kto chybu zapríčinil, bude niesť nielen finančné následky, ale aj reputačné riziko, pretože dlho si zapamätáme, kto takúto chybu spôsobil, \" uzavrel Vážny.
 

Vyberte región